Om Klynge NB G
Hvad er en klynge og klyngeledelse?
Alle kommunale daginstitutioner i København er organiseret i klynger. En klynge er en institutionsstruktur, hvor der på tværs af klyngens institutioner, er en fælles forældrebestyrelse og fælles budgethåndtering.
Alle kommunale klynger har én klyngeleder, og hver institution har en pædagogisk leder. De pædagogiske ledere og klyngelederen udgør tilsammen et klyngeledelsesteam.
Klyngelederen har det endelige ansvar for klyngens daglige drift. Det vil sige beslutninger vedrørende det pædagogiske arbejde, personaleforhold, arbejdsmiljø, arbejdstilrettelæggelse, økonomiske dispositioner, sundhed, hygiejne med mere.
Klyngelederen er ansvarlig for, at beslutninger om den daglige drift ligger inden for rammerne af lovgivningen, kommunens beslutninger, administrative bestemmelser, overenskomster og de af klyngebestyrelsen fastlagte principper.
Den pædagogiske leder er ansvarlig for den daglige personaleledelse. Den pædagogiske leder har ligeledes ansvar for den pædagogiske kvalitet i enheden.
Klyngeledelsen, forældrebestyrelsen og forældrerådet skal udøve arbejdet inden for kommunens og rammer og prioriterede indsatser.
Klynge NB G
Den klynge vi er en del af, Klynge NB G, består af fire institutioner, som alle ligger i Nørrebro/Bispebjerg-området. Vi er: Institutionen Studsgården, Børnehuset Regnskoven, Børnehusene ved Skoven og Børnehuset Emdrup Søgård.
Hvad kendetegner Klynge NB G?
I Klynge NB G har vi fokus på at benytte os af styrkerne ved at være organiseret i et fællesskab. Her kan du læse fire eksempler på hvordan vi gør dette:
- De pædagogiske ledere er sammen med klyngeleder organiseret i et ledelsesteam. Ledelsesteamet mødes regelmæssigt til fælles status på arbejdsopgaver og fokusområder i klyngen, samt faglig sparring på forhold, der optager lederne i den enkelte institution. I ledelsesteamet er der også fokus på at udvikle tilgange til ledelsen af pædagogiske institutioner, herunder at kombinere faglig ledelse med strategisk ledelse.
- Vi har kollegiale og faglige netværk på tværs af klyngens institutioner, f.eks. et sprognetværk, et netværk for køkkenpersonale og et netværk for arbejdsmiljørepræsentanter. Det er med til at sikre, at de medarbejdere, som har opgaver eller ansvarsområder, der ligger udenfor størstedelen af deres kollegaers kompetenceområder, også får faglig sparring.
- Vi har fælles politikker, som er med til at sikre en ensartet kvalitet i personaleforholdene i klyngens fire institutioner. Det er f.eks. fælles politikker for håndtering af sygefravær, nærværende ledelse, samt for kommunikation.
- Vi anskuer klyngens personale som én stor personalegruppe, og det skaber mindre sårbarhed overfor sygdom eller særlige udfordringer i den enkelte institution. Vi har i særlige tilfælde omplaceret nogle af klyngens medarbejdere for at hjælpe i en anden institution, end der hvor de har deres daglige gang.
Dette er blot eksempler på hvordan vi anvender klyngefællesskabets styrker, helt konkret. Det overordnede mål er, at samarbejdet på tværs af institutionerne altid skal bidrage til at højne den samlede kvalitet i klyngen.
Hvad er visionerne i Klynge NB G?
Hvad end vi diskuterer personaleforhold, budget, faglig udvikling eller noget helt fjerde, er det altid emnernes indflydelse på børnenes trivsel, udvikling og læring der er omdrejningspunktet. Alt hvad vi gør, skal bidrage til at skabe de bedst mulige forudsætninger for gode hverdagsliv, for alle børn i klyngens institutioner.
Klyngeleder i Klynge NB G
Mark Burvad har siden 2011, hvor klyngestrukturen blev indført, været klyngeleder i København.
I er meget velkomne til at kontakte Mark, hvis I har spørgsmål eller noget vedrørende klyngen, som I gerne vil drøfte.
Mark kan kontaktes på:
Tlf. nr.: 2932 5423
Mail: J000@kk.dk